Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Burger buns
- 1 tsp olive oil, for greasing and brushing
- 1 tbsp white sugar
- 2 ½ tsp dried instant yeast
- 220 g water
- 340 g baker's flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Patties
- 1200 g water, plus an extra 3 tbsp
- 1 tsp salt
- 100 g white quinoa
- 1 tbsp flaxseeds (linseeds)
- 30 g olive oil, plus an extra 1 tbsp for frying
- 30 g eschalots
- 1 garlic clove
- 1 slice bread, torn into pieces (3 cm)
- 1 pinch ground black pepper
- 400 g canned black beans, rinsed and drained (approx. 250 g after draining)
- 35 g walnuts
- 20 g tomato paste
- 2 tsp ground cumin
- 2 tsp sweet paprika
- 2 - 3 tsp poppy seeds
Assembly
- 70 g tomato sauce (see Tip)
- 4 - 8 green lettuce leaves
- 8 - 12 slices fresh tomato
- 1 avocado, flesh only, cut into slices (optional)
- 1 red onion, cut into thin rings (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2546.5 kJ / 606.3 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 69.6 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.3 g
- Błonnik
- 12.5 g
- Sód
- 734.3 mg
Alternatywne przepisy
Cauliflower tacos with chipotle sauce
3 godz. 45 min
Lentil bolognese
30min
Vegan moussaka
1h 50 min
Vegan mayonnaise
15min
Breakfast sausages
1 godz. 5 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40min
Plant-based parmesan
5 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1h 20 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1h 30min
Black bean enchiladas
1h 20 min