Urządzenia i Akcesoria
Vegan walnut and black bean burger
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 40 min
6 portions
Składniki
Burger buns
-
olive oil for greasing and brushing1 tsp
-
white sugar1 tbsp
-
dried instant yeast2 ½ tsp
-
water220 g
-
baker's flour plus extra for dusting340 g
-
salt½ tsp
Patties
-
water plus an extra 3 tbsp1200 g
-
salt1 tsp
-
white quinoa100 g
-
flaxseeds (linseeds)1 tbsp
-
olive oil plus an extra 1 tbsp for frying30 g
-
eschalots30 g
-
garlic clove1
-
bread torn into pieces (3 cm)1 slice
-
ground black pepper1 pinch
-
canned black beans rinsed and drained (approx. 250 g after draining)400 g
-
walnuts35 g
-
tomato paste20 g
-
ground cumin2 tsp
-
sweet paprika2 tsp
-
poppy seeds2 - 3 tsp
Assembly
-
tomato sauce (see Tip)70 g
-
green lettuce leaves4 - 8
-
fresh tomato8 - 12 slices
-
avocado flesh only, cut into slices (optional)1
-
red onion cut into thin rings (optional)1
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
734.3 mg
Białko
16.9 g
Kalorie
2546.5 kJ /
606.3 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
12.5 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
69.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sweet potato lasagne
1 godz. 20 min
Vegan moussaka
1 godz. 50 min
Curried chickpea and lentil sandwich filling
40 min
Plant-based parmesan
5 min
Savoury tofu quiche
1 godz. 30 min
Pea and garden mint fritters
25 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30 min
Lentil bolognese
30 min
Smoky beetroot and black bean sliders with soused cucumber
1 godz. 20 min
Lentil and chickpea burger with tahini dressing
1 godz. 30 min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Black bean enchiladas
1 godz. 20 min