Urządzenia i Akcesoria
Whey bread with soft cheese (TM6)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 15 min
12 portions
Składniki
Soft cheese
-
full cream milk1500 g
-
sour cream200 g
-
water250 g
-
lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder30 g
-
sea salt1 - 2 pinches
-
dried fruit and nut mix (see Tips)1 - 2 tbsp
Whey bread
-
wheat grains (see Tips)100 g
-
dried instant yeast2 tsp
-
baker's flour plus extra to dust400 g
-
sea salt1 tsp
-
butter melted, to brush1 tbsp
-
mixed seeds to sprinkle1 tbsp
-
honey to serve (optional)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
244.3 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
1233.9 kJ /
294.9 kcal
Tłuszcz
10.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
41 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Apple pie and almond cream (Ray Capaldi)
1 godz. 30 min
Boston Bun
2 godz. 45 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, using modes)
5 min
Cooked mayonnaise
5 min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11 godz.
Natural yoghurt (Varoma method)
13 godz.
Creamy vanilla yoghurt
13 godz.
Vanilla paste
10 min
Sweetened condensed milk
35 min
Runny custard (TM6 - 6-8 portions)
15 min
Burnt orange marmalade
14 godz. 20 min
Passionfruit gummies
1 godz. 25 min