Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Soft cheese
- 1500 g full cream milk
- 200 g sour cream
- 250 g water
- 30 g lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 tbsp dried fruit and nut mix (see Tips)
Whey bread
- 100 g wheat grains (see Tips)
- 2 tsp dried instant yeast
- 400 g baker's flour, plus extra to dust
- 1 tsp sea salt
- 1 tbsp butter, melted, to brush
- 1 tbsp mixed seeds, to sprinkle
- honey, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1233.9 kJ / 294.9 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 10.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 244.3 mg
Alternatywne przepisy
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2h 25min
Vegetable Salt
5 Min
Apple and cinnamon hot cross buns
2h 20min
Quick sliced pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5 Min
Oven baked vegetable chips (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz. 45 min
Vegetable Fritters
20 min
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5 Min
Freeform bread with filling
1 Std. 35 Min
Almond milk powder
30 min
Boston Bun
2 Std. 45 Min
Festive camembert wreath
1h 50 min
Cooked mayonnaise
5 Min