Black rye bread
TM6 TM5 TM31

Black rye bread

4.5 (6 ocen)

Składniki

  • 250 g water
  • 20 g brown sugar (see Tips)
  • 2 tsp dried instant yeast
  • 20 g olive oil
  • 30 g apple cider vinegar
  • 300 g baker's flour, plus extra to dust
  • 100 g rye flour
  • 30 g black cocoa powder (see Tips)
  • 1 tsp dried fennel seeds
  • 1 ¼ tsp salt
  • water, to brush

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
624.1 kJ / 149.2 kcal
Białko
4.7 g
Węglowodany
27.9 g
Tłuszcz
2.6 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Błonnik
2.6 g
Sód
245.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy