Black rye bread

Black rye bread

4.5 6 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 slices

Składniki

  • water
    250 g
  • brown sugar (see Tips)
    20 g
  • dried instant yeast
    2 tsp
  • olive oil
    20 g
  • apple cider vinegar
    30 g
  • baker's flour plus extra to dust
    300 g
  • rye flour
    100 g
  • black cocoa powder (see Tips)
    30 g
  • dried fennel seeds
    1 tsp
  • salt
    1 ¼ tsp
  • water to brush

Wartości odżywcze na 1 slice

Kalorie 149.2 kcal / 624.1 kJ
Białko 4.7 g
Tłuszcz 2.6 g
Węglowodany 27.9 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 0.5 g
Sód 245.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...