Teriyaki deli chicken

Teriyaki deli chicken

4.5 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

Chicken
  • extra virgin olive oil
    1 tsp
  • sesame oil
    ½ tsp
  • garlic cloves
    2
  • spring onions/green onions trimmed, cut into pieces (4 cm)
    2
  • fresh ginger cut into pieces
    20 g
  • sea salt
    1 tsp
  • chicken breast fillet cut into pieces
    500 g
Teriyaki sauce
  • fresh ginger
    15 g
  • garlic clove
    1
  • water
    250 g
  • mirin
    50 g
  • Vegetable stock paste
    1 tsp
  • gluten free soy sauce
    100 g
  • brown sugar
    150 g
  • gluten free cornflour
    3 tsp
  • sesame seeds toasted
    1 tbsp
  • nigella seeds
    1 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1498.9 mg
Białko 20.9 g
Kalorie 1072.6 kJ / 256.4 kcal
Tłuszcz 5.1 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 0.9 g
Węglowodany 29.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...