Bananas with coconut cinnamon sauce

Bananas with coconut cinnamon sauce

4.3 6 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

Cinnamon sugar
  • white sugar
    40 g
  • cinnamon quill (approx. 5 cm)
    1
Bananas with coconut cinnamon sauce
  • water plus extra to submerge bag
    1850 g
  • freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
    30 g
  • ripe bananas (100-120 g each), cut into halves lengthways
    2
  • virgin coconut oil melted
    ½ tbsp
  • rum (optional)
    2 - 4 tsp
  • coconut chips or flaked coconut, toasted, for serving
    ½ tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1.2 mg
Białko 1.9 g
Kalorie 1010.3 kJ / 240.6 kcal
Tłuszcz 6.2 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Węglowodany 42.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...