Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cinnamon sugar
- 40 g white sugar
- 1 cinnamon quill (approx. 5 cm)
Bananas with coconut cinnamon sauce
- 1850 g water, plus extra to submerge bag
- 30 g freshly squeezed lemon juice or 1 tsp ascorbic acid (see Tips)
- 2 ripe bananas (100-120 g each), cut into halves lengthways
- ½ tbsp virgin coconut oil, melted
- 2 - 4 tsp rum (optional)
- ½ tbsp coconut chips or flaked coconut, toasted, for serving
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1010.3 kJ / 240.6 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 6.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 1.2 mg
Alternatywne przepisy
Pâtè with Riesling
3 Std.
Ca phe trung (egg coffee)
10min
Lemon and Parmesan Chicken with Zoodles
30min
Ukrainian dressed herrings
1h
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1 Std. 40 Min
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM5)
2h
Avocado sorbet (palate cleanser)
10min
Coffee and cocoa toasted cereal
50min
Coconut & almond jelly with pineapple syrup
25 Std. 20 Min
Frozen pineapple cream
10min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4 Std. 15 Min