Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Sous vide pears with cinnamon sauce (TM6)
TM6

Sous vide pears with cinnamon sauce (TM6)

4.7 (19 ocen)

Składniki

  • 120 g white sugar
  • 1 tsp natural vanilla extract
  • 1 ½ tsp ground cinnamon
  • 50 g water
  • 4 Buerre Bosc pears (firm), peeled, cored and cut into halves (see Tips)
  • water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
  • 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
  • flaked almonds, toasted, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1078.4 kJ / 256.8 kcal
Białko
1.9 g
Węglowodany
49.5 g
Tłuszcz
2.7 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Błonnik
6.3 g
Sód
4.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy