Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g white sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 50 g water
- 4 Buerre Bosc pears (firm), peeled, cored and cut into halves (see Tips)
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- flaked almonds, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1078.4 kJ / 256.8 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 4.3 mg
Alternatywne przepisy
Stewed prunes
55 min
Gougère puffs with salmon mousse
25 godz. 35 min
Cranberry sauce
30 min
Gin and juniper berry marmalade
1h 30 min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20min
Caramelised red onion chutney
24 Std.
Double-baked cheese soufflés with asparagus sauce
2 godz.
Crème anglaise
15min
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2 godz.
Oranges in caramel syrup with ginger wafers
4h 30 min
Lemon curd (TM6)
15min
Fruit coulis
10 min