Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g white sugar
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 ½ tsp ground cinnamon
- 50 g water
- 4 Buerre Bosc pears (firm), peeled, cored and cut into halves (see Tips)
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (approx. ½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- flaked almonds, toasted, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1078.4 kJ / 256.8 kcal
- Białko
- 1.9 g
- Węglowodany
- 49.5 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 4.3 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide strawberries with white chocolate mousse
2 Std.
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 Std. 20 Min
Sous vide strawberries with white chocolate mousse (TM5)
2 Std.
Berry curd
15min
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 Std. 20 Min
Churros crumb
30 Min
Bananas with coconut cinnamon sauce
30 Min
Bulghur
35 Min
Camembert with cranberries and almonds
30 Min
Sous vide chicken ballotine with red capsicum sauce (TM6)
2 godz. 5 min
Lemon curd (TM6)
15min
Yoghurt with apple and blueberry compote
13h