Tartare de bœuf

Tartare de bœuf

4.5 194 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
6 portions

Składniki

  • 600 g de viande de bœuf coupée en morceaux (2 x 2 cm) et légèrement congelée pendant 30-60 minutes
  • 80 g d'échalotes
  • 25 g de câpres au vinaigre
  • 60 g de cornichons au vinaigre
  • 1 bouquet de persil plat frais
  • 20 g d'huile d'olive
  • 1 trait de sauce au piment, type Tabasco®
  • 30 g de moutarde
  • 1 trait de sauce Worcestershire
  • 10 g de cognac
  • 2 jaunes d'œufs
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 20.3 g
Kalorie 768 kJ / 183 kcal
Tłuszcz 9.5 g
Błonnik 0.7 g
Węglowodany 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...