Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de viande de bœuf, coupée en morceaux (2 x 2 cm) et légèrement congelée pendant 30-60 minutes
- 80 g d'échalotes
- 25 g de câpres au vinaigre
- 60 g de cornichons au vinaigre
- 1 bouquet de persil plat frais
- 20 g d'huile d'olive
- 1 trait de sauce au piment, type Tabasco®
- 30 g de moutarde
- 1 trait de sauce Worcestershire
- 10 g de cognac
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 768 kJ / 183 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Saltimbocca alla romana
25 Min
Tartare de daurade à la thaïe
1 Std. 15 Min
Fondue savoyarde
25 Min
Tartare de saumon aux fruits de la Passion
15 Min
Petits tartares de bœuf
1 Std.
Vittello tonnato
4 Std. 20 Min
Œufs mollets à la dijonnaise
25 Min
Tartare de saumon frais
15 Min
Gin Fizz
5 Min
Tartare de saumon avocat-concombre
50 Min
Fondue savoyarde
15 Min
Salade César
30 Min