![Tartare de bœuf Tartare de bœuf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54E683C3-2DB7-4E0A-AB1D-47EE3B70D0F7/Derivates/7006FA95-493C-485D-AFFB-BA5DD6FDA624.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de viande de bœuf, coupée en morceaux (2 x 2 cm) et légèrement congelée pendant 30-60 minutes
- 80 g d'échalotes
- 25 g de câpres au vinaigre
- 60 g de cornichons au vinaigre
- 1 bouquet de persil plat frais
- 20 g d'huile d'olive
- 1 trait de sauce au piment, type Tabasco®
- 30 g de moutarde
- 1 trait de sauce Worcestershire
- 10 g de cognac
- 2 jaunes d'œufs
- 1 pincée de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 768 kJ / 183 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce béarnaise
20 Min
Tartare de saumon aux fruits de la Passion
15min
Tartare de saumon frais
15min
Tartare de saumon avocat-concombre
50 Min
Sauce tartare
10 min
Fondue asiatique au satay
1h 15 min
Ceviche de poisson
30 Min
Tartare de dorade à la thaïe
1h 15 min
Salade de bœuf thaïe
30 Min
Petits tartares de bœuf
1 Std.
Œufs basse température, artichauts et girolles
2h
Sauce bordelaise
45 Min