
Wersje kompatybilne
Filet mignon de veau à l'estragon, écrasé de pomme de terre à l'huile d'olive
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g de filet mignon de veau
- 2 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
- 80 g d'huile d'olive
- 2 brins d'estragon frais
- 500 g d'eau
- 800 g de pommes de terre coupées en morceaux
- 30 g d'échalotes
- 20 g de crème liquide 35% m.g.
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 357 kcal / 1496 kJ
- Białko
- 26.8 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Węglowodany
- 21 g