Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mint Vinaigrette
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g cider vinegar
- 15 mint leaves
- 1 ½ tsp fine sea salt
Chicken Salad
- 1 carrot (approx. 100 g), cut in pieces
- 50 g celery stalk, cut in pieces
- 40 g shallots, halved
- 4 chicken thighs, boneless, skin on (approx. 70 g each)
- 5 g coarse sea salt
- 1000 g water
- 200 g potatoes, cut in pieces
- 15 green asparagus (see tip)
-
100
g Fontina cheese
lub Gouda cheese - 15 cherry tomatoes
- 420 g pickled vegetables, drained
- 15 pitted black olives
- 10 artichoke hearts, in oil, drained, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1113.7 kJ / 266.2 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 867.3 mg
Alternatywne przepisy
Grated Carrot Salad (TM5)
Brak ocen
Sicilian Prawn Salad
40min
Roasted Duck Breast with Yellow Split Pea Purée
4h 30min
Mixed Seafood Risotto
40min
Steamed Rice
25min
Miso and Honey-roasted Aubergine
1h
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
1h 20 min
Pasta with Prawns, Courgettes and Lemon
30 min
Mint Courgettes
30 min
Seafood Laksa
25min
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45 min
Jersey Royal Potato Salad
40min