Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mint Vinaigrette
- 60 g extra virgin olive oil
- 30 g cider vinegar
- 15 mint leaves
- 1 ½ tsp fine sea salt
Chicken Salad
- 1 carrot (approx. 100 g), cut in pieces
- 50 g celery stalk, cut in pieces
- 40 g shallots, halved
- 4 chicken thighs, boneless, skin on (approx. 70 g each)
- 5 g coarse sea salt
- 1000 g water
- 200 g potatoes, cut in pieces
- 15 green asparagus (see tip)
-
100
g Fontina cheese
lub Gouda cheese - 15 cherry tomatoes
- 420 g pickled vegetables, drained
- 15 pitted black olives
- 10 artichoke hearts, in oil, drained, cut in pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1113.7 kJ / 266.2 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 21.8 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 867.3 mg
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Coleslaw
10min
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1h 10min
Asian Curried Mushroom Soup; Chicken and Pepper Souvlaki with Rice
1h 5 min
Spiced Moroccan Lentil Soup
35min
Orange curry dressing
10min
Coleslaw
10min
Butternut Squash Soup, Fish with Rice and Vegetables, Apple and Pear Crumble
1 godz.
Mediterranean Salad
25min
Quick Thai Chicken Curry with Basmati Rice
40min
Pineapple Parcels
1 godz.
Quinoa Salad
35min