Urządzenia i Akcesoria
Mediterranean Bread
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz. 20 min
16 portion
Składniki
-
black olives pitted90 g
-
4 - 5 sprigs fresh basil, leaves onlyfresh rosemary leaves only4 - 5 sprigs
-
fresh red chilli deseeded½
-
sun-blush tomatoes drained100 g
-
strong white bread flour plus extra for dusting310 g
-
1 tsp dried yeastfresh yeast crumbled15 g
-
sugar10 g
-
medium egg1
-
fine sea salt1 pinch
-
water warm80 g
-
milk100 g
-
olive oil for greasing
-
feta cheese crumbled100 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
4.4 g
Kalorie
455 kJ /
109 kcal
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
15.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Blue Cheese and Rosemary Soda Bread
35 min
Sourdough Rye
51 godz. 10 min
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3 godz. 40 min
Courgette and Carrot Loaf
45 min
Scandinavian Rye Bread
27 godz.
Red Onion and Garlic Soda Bread
2 godz. 15 min
Five-seed bread
1 godz. 50 min
German Bread
4 godz. 15 min
Rye Bread Rolls
4 godz.
Rustic Bread
2 godz.
Olive Bread Rolls
2 godz.
Sourdough-style Loaf
122 godz. 45 min