Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g black olives, pitted
-
4 - 5
sprigs fresh rosemary, leaves only
lub 4 - 5 sprigs fresh basil, leaves only - ½ fresh red chilli, deseeded
- 100 g sun-blush tomatoes, drained
- 310 g strong white bread flour, plus extra for dusting
-
15
g fresh yeast, crumbled
lub 1 tsp dried yeast - 10 g sugar
- 1 medium egg
- 1 pinch fine sea salt
- 80 g water, warm
- 100 g milk
- olive oil, for greasing
- 100 g feta cheese, crumbled
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 455 kJ / 109 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Soda Bread with Feta
30min
Five-seed bread
1 Std. 50 Min
Basque Chicken
1 Std. 10 Min
German Bread
4 Std. 15 Min
Yoghurt Bread
2 godz.
Sun-dried Tomato and Basil Plait
3h 40 min
Napoli Potato Cake
1h 30 min
Irish Stout and Walnut Bread
2 godz. 50 min
Rustic Bread
2 godz.
Pear and Goat's Cheese Flatbread
3h
Herb and Ricotta Dinner Rolls
2h 25 min
Double Pea and Chorizo Soup
45min