Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sultanas
- 200 g water, lukewarm
- 100 g onions, quartered
- 40 g extra virgin olive oil
- 50 g white wine vinegar
- 200 g tomatoes, fresh, quartered
- 200 g red peppers, sliced (1 cm)
- 2 - 3 pinches fine sea salt, to taste
- 25 g caster sugar
- 5 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 383 kJ / 91 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Carrot and Swede Mash
20 min
Pilau Rice
30 min
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2h 20min
Pilau Rice
40 min
Onion Bhaji
45 min
Farmhouse Fruit Cake
1h 20min
'Chip Shop' Curry Sauce
25 mnt
Red Onion Gravy
25 mnt
Mincemeat
15 min
Victoria Sponge
1h 10min
Peshwari Naans
2 godz.
Aloo Gobi (Bombay Potatoes with Cauliflower)
50 min