Tarte asperge, amande et comté par Eric Guérin

Tarte asperge, amande et comté par Eric Guérin

3.3 12 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 parts

Składniki

  • 400 g d'oignons coupés en deux
  • 30 g de beurre en morceaux
  • 150 g poudre d'amande
  • 4 œufs
  • 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 250 g de lait entier
  • ½ c. à café de sel
  • 4 pincées de poivre moulu
  • 3 g de paprika fumé, moulu
  • 1 pâte feuilletée maison (voir "Conseil(s)")
  • 15 asperges
  • 50 g de comté en copeaux
  • feuilles de roquette (opcjonalnie)
  • 1 filet huile d'olive (opcjonalnie)
  • 1 pincée de fleur de sel (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Sód 1016.2 mg
Białko 18 g
Kalorie 3670.3 kJ / 883.2 kcal
Tłuszcz 70.7 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 39.3 g
Węglowodany 41 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...