Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g d'oignons, coupés en deux
- 30 g de beurre, en morceaux
- 150 g de poudre d'amande
- 4 œufs
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 250 g de lait entier
- ½ c. à café de sel
- 4 pincées de poivre moulu
- 3 g de paprika fumé, moulu
- 1 pâte feuilletée maison (voir "Conseil(s)")
- 15 asperges
- 50 g de comté, en copeaux
- feuilles de roquette (opcjonalnie)
- 1 filet huile d'olive (opcjonalnie)
- 1 pincée de fleur de sel (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 3670.3 kJ / 883.2 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 70.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 39.3 g
- Błonnik
- 7 g
- Sód
- 1016.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte aux champignons et à la mimolette
1 Std. 50 Min
Soufflé au chèvre et au thym
1 Std.
Tarte aux tomates de couleur et roquefort
45 Min
Quiche à la ricotta et aux champignons
1h 5min
Tarte aux asperges et chèvre frais
1 Std. 20 Min
Clafoutis aux tomates cerise, quenelle de fromage frais
1 Std.
Tarte aux courgettes et au pesto
1 godz. 35 min
Petits flans de courgette, pecorino, pancetta et basilic
50 Min
Tarte asperge-ricotta
1 Std. 25 Min
Clafoutis de courgettes aux tomates confites et bacon
1 Std. 10 Min
Tarte aux courgettes et tapenade
1 Std. 15 Min
Soufflé aux asperges
1 Std. 10 Min