Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g d'eau
- 250 g de petits pois surgelés
- 40 g de purée d'amande
- 50 g de fromage frais, type St Môret® ou Philadelphia®
- 2 c. à soupe de jus de citron
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 2528.4 kJ / 604.3 kcal
- Białko
- 31.1 g
- Węglowodany
- 47.4 g
- Tłuszcz
- 35.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 17 g
- Sód
- 403.1 mg
Alternatywne przepisy
Tartinade de lentilles corail aux noix
15min
Tartinade de courgette
4h
Houmous de betterave
15min
Tartinade pimentée de haricots rouges
10min
Tartinade poivron-pomme
25min
Houmous de courgette
10min
Tartinade de carotte au chèvre et carvi
1h 15min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20min
Houmous de haricots blancs et noix de cajou
15min
Houmous de carotte
25min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10min
Tartinade de tomates séchées
10min