Côtes de veau au sésame, mousseline de pois chiches

Côtes de veau au sésame, mousseline de pois chiches

3.9 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • 1000 g d'eau
  • 200 g de pois chiches blancs secs mis à tremper la veille dans 750 g d’eau et égouttés
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 20 g de tahini
  • 50 g de crème liquide 30-40% m.g.
  • 40 g de beurre coupé en dés
  • 5 c. à soupe d'huile de sésame
  • 2 c. à soupe de graines de sésame
  • 2 côtes de veau épaisses (500 g chacune environ)
  • 150 g de mesclun
  • 3 c. à soupe de vinaigre de noix
  • 1 carotte moyenne coupée en rondelles de 4 cm

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 43 g
Kalorie 3382 kJ / 811 kcal
Tłuszcz 56 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...