Côtes de veau au sésame, mousseline de pois chiches

Côtes de veau au sésame, mousseline de pois chiches

3.9 16 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
4 portions

Składniki

  • d'eau
    1000 g
  • de pois chiches blancs secs mis à tremper la veille dans 750 g d’eau et égouttés
    200 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de tahini
    20 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    50 g
  • de beurre coupé en dés
    40 g
  • d'huile de sésame
    5 c. à soupe
  • de graines de sésame
    2 c. à soupe
  • côtes de veau épaisses (500 g chacune environ)
    2
  • de mesclun
    150 g
  • de vinaigre de noix
    3 c. à soupe
  • carotte moyenne coupée en rondelles de 4 cm
    1

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 811 kcal / 3382 kJ
Białko 43 g
Tłuszcz 56 g
Węglowodany 28 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...