Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 200 g de farine de blé + 10 g pour le plan de travail
- 1 pincée de sel
- 2 petits-suisses, à 0% de MG
- 50 g d'eau
La garniture
- 400 g d'eau
- 300 g de blettes, côtes et feuilles séparées
- 120 g de ricotta
- 1 œuf
- 125 g de lait écrémé
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de crevettes roses cuites, décortiquées
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 914 kJ / 218 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cake aux blettes, au lard et aux pruneaux
1 Std. 30 Min
Tourte aux blettes
13h
Conchiglioni aux blettes et au saumon
55min
Quiche aux fanes de radis
45 Min
Quiche épinards et lardons
1 Std. 10 Min
Crêpes au saumon fumé et à la crème
55min
Parmentier au céleri et au haddock
1 Std. 15 Min
Gratin de crozets aux blettes et champignons
55min
Tarte aux blettes et ricotta
1 Std. 40 Min
Gratin de blettes
1 Std.
Lasagne au potimarron, aux épinards et aux champignons
1 Std. 30 Min
Quiche oignon-fenouil
1 Std. 10 Min