Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 1 oignon, coupé en deux
- 450 g de poivron jaune, coupé en morceaux
- 150 g de tomate, coupée en morceaux
- 1 pomme acidulée, (env. 150 g), coupée en morceaux
- 20 g d'huile végétale, type colza
-
15
g de vinaigre de vin
lub 15 g de vinaigre de fruit - ¾ c. à café de sel
- ½ c. à café de poivre moulu
- 60 g de graines de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 209.4 kJ / 50.2 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 3.6 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 93.5 mg
Alternatywne przepisy
Tartinade de lentilles corail aux noix
15min
Tartinade de courgette
4h
Tartinade crabe-coco
20 min
Pesto poivron rouge, noisettes et chèvre
15min
Tartinade chèvre-butternut façon charlotte
3 godz. 45 min
Tartinade de carotte au chèvre et carvi
1h 15 min
Tartinade concombre-ricotta
10 min
Tartinade de petits pois aux amandes
20 min
Houmous de carotte
25 min
Tartinade aux champignons
30min
Tartinade de thon et chorizo
50min
Tartinade de tomates séchées
10 min