Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon en botte, émincé
- 3 gousses d'ail
- 10 g de gingembre, frais coupé en lamelles
- 20 g d'huile neutre, par exemple huile de tournesol
- 400 g de haricots verts, frais, extrafins
- 10 g de sauce soja
- 2 c. à café d'huile pimentée, faite maison, voir conseil (facultatif) (opcjonalnie)
- 1 c. à café de sel
- 1 c. à café bombée de sucre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 491 kJ / 117 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Boulettes de viande hachée à la sauce tomate
45 Min
Lasagnes
2 Std.
Salade de haricots verts aux pommes de terre et vinaigrette de légumes
50 Min
Ail et oignons légèrement rissolés (200 g)
20 Min
Gratin de chou-fleur
55min
Champignons à l'ail
20 Min
Pommes de terre rôties au romarin et à l'ail
1 Std. 10 Min
Cuisson du riz
25 Min
Aubergines vapeur et riz
1 Std.
Purée Parmentier nature
55min
Haricots verts aux tomates et au persil
55min
Légumes rissolés
20 Min