Cabillaud en sauce tomate

Cabillaud en sauce tomate

4.8 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • gousse d'ail
    1
  • d'oignons coupés en deux
    80 g
  • de poivrons rouges en morceaux
    200 g
  • de tomates en morceaux
    500 g
  • de poivre moulu et un peu plus pour saupoudrer
    ½ c. à café
  • de poivre de Cayenne, moulu
    2 - 3 pincées
  • de poudre de paprika
    1 c. à café
  • d'huile d'olive et un peu plus pour la cuisson
    30 g
  • d'eau
    120 g
  • de purée de tomates
    30 g
  • de sel et un peu plus pour saupoudrer
    1 c. à café
  • de thym frais
    2 brins
  • de filets de cabillaud, avec peau (coupés en 4 morceaux)
    600 g
  • de persil frais haché
    ½ bouquet
  • citron en tranches
    1
  • de la baguette en tranches, pour servir

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 308.7 kcal / 1291.8 kJ
Białko 29.6 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 13.1 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 728.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...