Sauce aux légumes pour les pâtes

Sauce aux légumes pour les pâtes

4.7 65 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignons en deux
  • 1 gousse d'ail
  • 20 g d'huile d'olive
  • 60 g de carottes en morceaux
  • 300 g de courgettes en morceaux
  • 100 g de champignon de Paris, frais en morceaux
  • 500 g de tomates pelées en dés, en boîte ou fraîches
  • ½ c. à café de sel
  • ¼ c. à café de poivre noir au goût
  • 1 c. à café de basilic séché
  • 1 c. à café de beurre
  • 8 feuilles de basilic frais ciselées
  • 1 - 2 c. à soupe de persil frais (opcjonalnie) uniquement les feuilles, haché
  • parmesan rapé (opcjonalnie)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 5 g
Kalorie 506 kJ / 121 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 3.6 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...