Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g beef flank, cut into pieces (5 cm)
- 7 cm piece fresh ginger
- 6 garlic cloves
- 40 g brown sugar
- 50 g soy sauce
- 50 - 70 g chilli broad bean paste, to taste
- 40 g sesame oil
- 300 g white rice
- 1000 g water
- 410 g canned baby corn, drained and cut into halves (approx. 235 g after draining)
- 1 carrot, cut into matchsticks
- 1 red capsicum (small), cut into thin slices
- 150 g red cabbage, sliced
- ⅛ tsp sea salt
- fresh coriander, leaves only, to garnish
- 1 spring onion/shallot, cut into slices, to garnish
- 1 tbsp sesame seeds, to garnish
- 120 g kimchi, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2484.1 kJ / 593.7 kcal
- Białko
- 36.3 g
- Węglowodany
- 60.9 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 1658.8 mg
Alternatywne przepisy
Baked Chicken Pizzaiola
55 Min
Chicken Tikka Masala Pasta
45p
Smash burger taco
40p
Chinese-style chicken
25 Min
Creamy beef curry
1h 15 min
Chicken laksa
30p
Braised Lamb Shanks
3 Std. 35 Min
Sticky sesame chicken
40p
Lala's creamy lemon butter chicken
1h 10min
Lamb sausage ragu
30p
Korean beef bulgogi (TM6)
1 Std. 30 Min
Chicken gyros with tzatziki
30p