Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)

Prawn dumplings with dipping sauce (Brendan Pang)

4.6 9 ocen
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
24 pieces

Składniki

  • canola oil
    100 g
  • dried chilli flakes
    1 tbsp
  • peeled raw prawns
    350 g
  • cold water to cover
  • fresh coriander leaves only
    2 sprigs
  • caster sugar
    2 ½ tsp
  • Chinese black vinegar
    20 g
  • tamari
    30 g
  • water
    30 g
  • canned bamboo shoots drained
    50 g
  • fresh ginger
    10 g
  • cornflour
    1 tsp
  • sea salt
    1 - 2 pinches
  • pork fat, minced (optional)
    50 g
  • oyster sauce
    2 tsp
  • sesame oil
    1 tsp
  • Shaoxing wine
    2 tsp
  • ground white pepper
    1 pinch
Dumpling wrappers
  • wheaten flour (see Tips)
    125 g
  • tapioca starch plus extra to dust
    60 g
  • sea salt
    1 pinch
  • boiling water
    125 g
  • canola oil
    20 g
  • water to steam
    600 g
  • fresh coriander leaves only, to garnish

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pieces

Sód 196.5 mg
Białko 3.1 g
Kalorie 397.1 kJ / 94.9 kcal
Tłuszcz 5.9 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 0.6 g
Węglowodany 7.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...