Ginger beef and sugar snap peas with rice

Ginger beef and sugar snap peas with rice

4.5 92 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
2 portions

Składniki

Ginger beef marinade
  • garlic clove
    1
  • fresh ginger peeled and cut into slices
    15 g
  • fresh long red chilli deseeded if preferred and cut into halves
    ½ - 1
  • beef rump steak cut into thin strips (approx. 3 x 0.5 cm)
    200 g
  • cornflour
    2 tsp
  • honey
    15 g
  • teriyaki sauce
    70 g
  • sesame oil
    20 g
  • sake
    20 g
  • lime juice
    15 g
Rice
  • short-grain white rice
    180 g
  • water
    1000 g
  • salt plus extra to season
    1 tsp
Ginger beef and sugar snap peas
  • sesame oil
    10 g
  • sugar snap peas trimmed
    250 g
  • spring onions/shallots cut into thin slices (5 mm)
    6
  • toasted sesame seeds for garnishing
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2426.8 mg
Białko 36.1 g
Kalorie 3270.9 kJ / 778.8 kcal
Tłuszcz 20.1 g
Błonnik 11.9 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 107.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...