Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ginger beef marinade
- 1 garlic clove
- 15 g fresh ginger, peeled and cut into slices
- ½ - 1 fresh long red chilli, deseeded if preferred and cut into halves
- 200 g beef rump steak, cut into thin strips (approx. 3 x 0.5 cm)
- 2 tsp cornflour
- 15 g honey
- 70 g teriyaki sauce
- 20 g sesame oil
- 20 g sake
- 15 g lime juice
Rice
- 180 g short-grain white rice
- 1000 g water
- 1 tsp salt, plus extra to season
Ginger beef and sugar snap peas
- 10 g sesame oil
- 250 g sugar snap peas, trimmed
- 6 spring onions/shallots, cut into thin slices (5 mm)
- 1 tsp toasted sesame seeds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3270.9 kJ / 778.8 kcal
- Białko
- 36.1 g
- Węglowodany
- 107.4 g
- Tłuszcz
- 20.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 11.9 g
- Sód
- 2426.8 mg
Alternatywne przepisy
Chicken teriyaki
20 Min
San choy bau (Matt Sinclair)
30min
Chinese pork with vegetables
1小时 20 分钟
Kung Pao chicken
1小时 30 分钟
Chicken chasseur
1 Std. 50 Min
Chilli garlic prawns
10 min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min
Beef cheek Bourguignon
5 Std. 25 Min
Malay-style coconut chicken (MEATER+®)
25h 40 min
Sticky Chilli Beef
55min
Teriyaki chicken thighs
2 Std. 10 Min
Malay-style coconut chicken
25h 40 min