Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g olive oil
- 5 garlic cloves
- 2 stalks fresh coriander, root and stem
- ¼ tsp ground white pepper
- 1 piece palm sugar
- 20 g fish sauce
- 1 tbsp oyster sauce
- 2 tbsp dark soy sauce
- 100 g coconut milk
- 680 g pork fillet, cut into large pieces (3-4 cm) (see Tips)
- warm water, for soaking
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 399.6 kJ / 95.1 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 1.6 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 467.6 mg
Alternatywne przepisy
Asian-style pork noodles
1 godz.
Hong shao rou (braised pork belly)
1 godz. 15 min
Pork ribs with black bean sauce
2 godz.
Pork belly with spring onions
1h 10min
Korean beef bowl
1h 10min
Sweet and sour pork
40min
Malay-style coconut chicken
25h 40min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30 min
Prawn and pork pops with turmeric lime sauce
1h 5 min
Pork belly ramen
4 Std. 10 Min
San bei ji (three cup chicken)
35min
Korean barbecue chicken with rice
45 min