Wersje kompatybilne
Maple bread and butter pudding with walnut crumble
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wholemeal bread, sliced (see Tips)
- 60 g butter, softened
- 80 g pitted prunes, cut into pieces
- 60 g walnuts
- 3 tsp Rapadura sugar (see Tips)
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tbsp self-raising flour
- 3 eggs
- 2 tbsp pure maple syrup, plus extra to serve
- 100 g pouring (whipping) cream
- 500 g milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- natural yoghurt or custard, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1989.5 kJ / 473.7 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 379.3 mg
Alternatywne przepisy
Ginger bundt cake
1 Std.
Steamed lemon cake
2 Std. 20 Min
Yoghurt cake
1h 40min
Raspberry chiffon cake
5 Std. 15 Min
Cucumber soup with prawn skewers
Brak ocen
Fig and apricot tea bread
1 Std. 30 Min
Honey crème caramels
25u. 55min
Apple tea cakes
1 Std. 10 Min
Mini French apple cakes
1h 35 min
Coconut butter cake
1 Std.
Bread and butter pudding
1 Std. 15 Min
Whole orange cake with spiced syrup
2 Std. 20 Min