Wersje kompatybilne
Maple bread and butter pudding with walnut crumble
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g wholemeal bread, sliced (see Tips)
- 60 g butter, softened
- 80 g pitted prunes, cut into pieces
- 60 g walnuts
- 3 tsp Rapadura sugar (see Tips)
- 1 tsp ground cinnamon
- 1 tbsp self-raising flour
- 3 eggs
- 2 tbsp pure maple syrup, plus extra to serve
- 100 g pouring (whipping) cream
- 500 g milk
- 1 tsp natural vanilla extract
- natural yoghurt or custard, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1989.5 kJ / 473.7 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 39.7 g
- Tłuszcz
- 28.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 379.3 mg
Alternatywne przepisy
Lime sour cream bundt cake
50 Min
Ginger bundt cake
1h
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Spiced red wine pears
45min
Buttermilk corn cakes
25 min
Lemon and lime polenta cakes
40 min
Bread and butter pudding
1 Std. 15 Min
Pumpkin and golden syrup pudding
1h 10min
Butterscotch sauce
10 min
Spiced carrot porridge
25 min
Semolina custard
20min
Coconut butter cake
1h