Sichuan pepper and chilli salt squid

Sichuan pepper and chilli salt squid

4.3 27 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 30 min
8 portions

Składniki

Pepper and chilli salt
  • Sichuan peppercorns
    4 tbsp
  • sea salt flakes
    1 tbsp
  • dried chilli flakes
    1 tbsp
Squid
  • potato starch
    100 g
  • whole medium squid (approx. 2), cleaned
    500 g
  • vegetable oil for deep frying
  • fresh chives cut into thin slices
    2 - 3 sprigs
  • lemons cut into wedges
    2

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 172 kcal / 722.6 kJ
Białko 11.5 g
Tłuszcz 8 g
Węglowodany 11.2 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Sód 1363.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...