Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pepper and chilli salt
- 4 tbsp sichuan peppercorns
- 1 tbsp sea salt flakes
- 1 tbsp dried chilli flakes
Squid
- 100 g potato starch
- 500 g whole medium squid (approx. 2), cleaned
- vegetable oil, for deep frying
- 2 - 3 sprigs fresh chives, cut into thin slices
- 2 lemons, cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 722.6 kJ / 172 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1363.4 mg
Alternatywne przepisy
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1小时 45 分钟
Wonton soup
1 godz.
Pad Thai noodles with prawns
30 Min
Thai-style fish cakes
30 Min
Asian dipping sauce
25 Min
Asian-style mussels
30 Min
Cha gio (spring rolls)
55 Min
Pork and coriander steamed dumplings (shumai)
1 godz.
Thai noodle and seafood salad
50 Min
Mussels in coconut milk
25 Min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2h 25min
Curry laksa
45 min