Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pepper and chilli salt
- 4 tbsp sichuan peppercorns
- 1 tbsp sea salt flakes
- 1 tbsp dried chilli flakes
Squid
- 100 g potato starch
- 500 g whole medium squid (approx. 2), cleaned
- vegetable oil, for deep frying
- 2 - 3 sprigs fresh chives, cut into thin slices
- 2 lemons, cut into wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 722.6 kJ / 172 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 1363.4 mg
Alternatywne przepisy
Kung Pao chicken
1h 30min
Garlic prawns
25 min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50 min
Nam Jim
10 min
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
4 Std. 15 Min
Chicken banh mi
4 Std. 35 Min
Bun bo hue (spicy noodle soup)
1h 50 min
Vindaloo pork
5h 10min
Prawn balls with pickled vegetables
1h 15 min
Chinese greens with XO sauce
1h 50 min
Fragrant whole barbecued fish
2 Std. 50 Min
San bei ji (three cup chicken)
35 Min