Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chicken katsu curry
- 25 g vegetable oil
- 3 garlic cloves
- 120 g onion (approx. 1 onion), cut into pieces (2 cm)
- 200 g carrots, cut into slices (1 cm)
- 1 tbsp curry powder
- 125 g plain flour
- 500 g water
- 2 tsp Chicken stock paste (see Tip)
- 20 g honey
- 15 g Japanese soy sauce
- ½ tsp garam masala
- 1 dried bay leaf
- 100 g panko breadcrumbs
- 1 egg
- 2 chicken breast fillets
Steamed rice
- 350 g short grain rice
- 900 g water
- 1 tsp sea salt
- vegetable oil, to fry
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5199.5 kJ / 1238 kcal
- Białko
- 52.7 g
- Węglowodany
- 113.9 g
- Tłuszcz
- 62.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.3 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 1465 mg
Alternatywne przepisy
Asian-style pork noodles
1 godz.
Honey BBQ Chicken
1 godz.
Korean beef bulgogi (TM6)
1 godz. 30 min
Niu rou mian (beef noodles)
35min
Bibimbap (beef rice bowl)
1h 25min
Sticky sesame chicken
40 min
Middle Eastern lamb pizza pie (TM6)
2h
Sweet and sour pork
40 min
Kalguksu (chicken noodle soup)
1h 15min
Korean fried chicken
4 godz.
Nasi goreng
40 min
Chicken meatballs with coconut rice
35min