Chicken katsu curry with rice

Chicken katsu curry with rice

4.5 420 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 portions

Składniki

Chicken katsu curry
  • vegetable oil
    25 g
  • garlic cloves
    3
  • onion (approx. 1 onion), cut into pieces (2 cm)
    120 g
  • carrots cut into slices (1 cm)
    200 g
  • curry powder
    1 tbsp
  • plain flour
    125 g
  • water
    500 g
  • Chicken stock paste (see Tip)
    2 tsp
  • honey
    20 g
  • Japanese soy sauce
    15 g
  • garam masala
    ½ tsp
  • dried bay leaf
    1
  • panko breadcrumbs
    100 g
  • egg
    1
  • chicken breast fillets
    2
Steamed rice
  • short grain rice
    350 g
  • water
    900 g
  • sea salt
    1 tsp
  • vegetable oil to fry

Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1465 mg
Białko 52.7 g
Kalorie 5199.5 kJ / 1238 kcal
Tłuszcz 62.7 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 113.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...