Urządzenia i Akcesoria
Thai beef salad
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions
Składniki
Beef
-
beef fillet steak cut into thin strips or pieces (6 cm x 5 mm)500 g
-
garlic cloves2
-
piece fresh ginger peeled4 cm
-
fish sauce1 tbsp
-
rice wine vinegar1 tbsp
-
oyster sauce1 tbsp
-
sesame oil1 tsp
Dressing
-
fresh long red chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into halves2
-
garlic cloves4
-
fish sauce30 g
-
lime juice60 g
-
palm sugar20 g
-
lemongrass white part only, cut into pieces (2-3 cm)1 stalk
-
eschalots (approx. 30 g)2
-
red onion cut into thin slices30 g
-
chilli powder½ tsp
-
sesame oil2 tsp
Assembly
-
roasted salted peanuts50 g
-
fresh mint leaves (approx. 20-30 g)6 - 8 sprigs
-
fresh coriander leaves (approx. 40-60 g)1 - 2 bunches
-
fresh Thai basil leaves (approx. 20 g)6 - 8 sprigs
-
spring onions/shallots trimmed and cut into thin slices2
-
Lebanese cucumber deseeded and cut into bite-size pieces (optional)½
-
cherry tomatoes cut into halves (optional)5 - 10
-
fresh long red chillies trimmed, deseeded if preferred and cut into slices, for garnishing1 - 2
-
fried shallots for garnishing1 - 2 tbsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1494.7 mg
Białko
34.2 g
Kalorie
1475.5 kJ /
351.3 kcal
Tłuszcz
16.5 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Węglowodany
12.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Asian beef salad with peanut dressing (MEATER+®)
30 min
Thai beef salad
1 godz. 20 min
Prawn and chicken laksa
40 min
Lamb ragù with watercress and mint pesto (TM6, Mark Southon)
4 godz. 35 min
Hoisin pork bowl
45 min
Larb (spicy minced chicken salad)
40 min
Turmeric lime chicken skewers
1 godz. 30 min
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Chiang Mai noodles
25 min
Steamed red curry fish (Matt Sinclair)
30 min
Coconut poached chicken salad
45 min
Curry laksa
45 min