Wersje kompatybilne
Parmentier de céleri, maquereau à la moutarde par d'Eric Guérin
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de céleri-rave, coupé en gros morceaux
- 1 gousse d'ail
- 300 g de lait entier
- 250 g de maquereaux à la moutarde
- 300 g de pommes de terre, coupées en rondelles
- 3 pincées de sel
- 3 pincées de poivre moulu
- 200 g crème liquide 30-40% m.g.
- 100 g de céleri-rave
- 100 g d'huile de pépins de raisin
- 1 jaune d'œuf
- 10 g de moutarde
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1936.7 kJ / 466.7 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 17.8 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 558.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche endive, moutarde et camembert
1h 30min
Tarte de Savoie au chou
1h 30min
Clafoutis salé aux fèves, bacon et feta
1h 15min
Quiche aux coings et bleu
1h 45min
Gratin rhubarbe et noix
45min
Colcannon irlandais
1 Std. 10 Min
Parmentier au céleri et au haddock
1h 15min
Brandade de haddock
50min
Crumble de céleri-rave à l'indienne
1h
Tarte au navet et au cantal
1h 30min
Chou rouge aux raisins secs et chorizo
35min
Bœuf tex mex au chou rouge
1h 5min