![Magrets rôtis au pomélo, purée de céleri Magrets rôtis au pomélo, purée de céleri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/35a08919-f509-44ba-8064-b6711922ecd0/Derivates/cd0a2d3e-ca08-47f0-a7b8-fa46082781e7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pomelo
- 60 g de sucre en poudre
- 300 g d'eau
- 500 g de céleri-rave, coupé en dés
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- du sel
- du poivre moulu
- 50 g de beurre
- 2 magrets de canard avec la peau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2835 kJ / 679 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rôti de filet mignon farci, purée de chou-fleur au romarin
1u. 5min
Filet mignon Douanier Rousseau
50min
Aiguillettes de canard marinées, sauce au miel et purée de patates douces aux pois chiches
1 Std. 15 Min
Filet mignon de porc farci de fruits secs, garniture automnale
2h
Rôti de porc farci à la pistache
1 godz. 25 min
Magret de canard aux fruits de la Passion, purée de betterave
45 Min
Aiguillettes de canard panées aux noisettes, purée de céleri et sauce au cidre
1 Std.
Filet mignon aux pruneaux et tagliatelles de légumes
1ч. 10 мин.
Quiche de magret de canard aux oignons et pommes
1ч. 10 мин.
Gratin d'automne au merlan, sauce citronnée
1 godz. 25 min
Saumon au lait de coco et wasabi, purée de betterave
1u. 5min
Rôti de veau à l'italienne
1 Std. 15 Min