Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 40 g fresh basil, leaves only
- 20 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 160 g roasted cashews
- 60 - 80 g olive oil, plus extra for covering the dip (see Tips)
- 1 - 2 tbsp white wine vinegar, to taste
Salad
- water, for cooling
- 3 eggs
- 250 g farfalle pasta (bow tie pasta)
- 2 tbsp olive oil
- 200 g marinated artichoke hearts, drained and cut into halves
- 30 g rocket or fresh spinach leaves
- 100 g cherry tomatoes, cut into halves
- 50 g pitted Kalamata olives, cut into halves
- 1 - 2 pinches salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2452 kJ / 584 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 426.9 mg
Alternatywne przepisy
Sour cream and chicken enchiladas
1h 10 min
Mexican stack
45 Min
Mushroom and sun-dried tomato fettuccine
35 min
Tortellini soup
20 Min
Chilli chutney quesadillas
1h
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2 Std.
Fresh tomato tart
40 min
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1h 25min
Spinach dumplings with tomato ragout
1h
Spinach and rocket salad with cream cheese dressing
30 min
Cauliflower and sweet potato lasagne
1h 35min
Broccoli and three cheese pasta bake
40 min