Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pesto
- 50 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 1 garlic clove
- 40 g fresh basil, leaves only
- 20 g fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 160 g roasted cashews
- 60 - 80 g olive oil, plus extra for covering the dip (see Tips)
- 1 - 2 tbsp white wine vinegar, to taste
Salad
- water, for cooling
- 3 eggs
- 250 g farfalle pasta (bow tie pasta)
- 2 tbsp olive oil
- 200 g marinated artichoke hearts, drained and cut into halves
- 30 g rocket or fresh spinach leaves
- 100 g cherry tomatoes, cut into halves
- 50 g pitted Kalamata olives, cut into halves
- 1 - 2 pinches salt, to taste
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2452 kJ / 584 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 35.3 g
- Tłuszcz
- 40 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 426.9 mg
Alternatywne przepisy
Vegetable bake with goat's feta
1u. 30min
Feta, spinach and potato frittata
1hod.
Spinach and rocket salad with cream cheese dressing
30min
Penne and vegetables
35min
Risoni salad with artichoke and feta
25min
Pasta alla puttanesca
35min
Pumpkin and antipasto risoni salad
35min
Broccoli, chilli and pine nut spaghetti
40 Min
Warm Mediterranean couscous salad
30min
Chicken and warm potato salad
55min
Vegetable potato salad with chicken
1hod. 15min
Harissa lamb with green couscous
40 Min