Lamb sausage ragu

Lamb sausage ragu

3.3 26 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • Parmesan cheese cut into pieces (3 cm)
    40 g
  • fenugreek seeds
    1 tbsp
  • cumin seeds
    1 tbsp
  • onion cut into halves
    120 g
  • garlic cloves
    2
  • mixed vegetables of choice, cut into pieces (4 cm - see Tips)
    250 g
  • olive oil
    20 g
  • dry white wine
    50 g
  • canned crushed tomatoes
    400 g
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • sea salt
    ½ tsp
  • raw lamb sausages casings removed and meat crumbled (see Tips)
    500 g
  • cooked pasta of choice
  • fresh flat-leaf parsley leaves only, to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 489.5 kcal / 2048.2 kJ
Białko 24.1 g
Tłuszcz 26 g
Węglowodany 38.6 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Sód 708.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...