Asparagus risotto
TM6 TM5 TM31

Asparagus risotto

4.5 (74 oceny)

Składniki

  • 40 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
  • 200 g green asparagus (approx. 1 bunch)
  • 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • 440 g water
  • 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
  • 2 garlic cloves
  • 2 tbsp olive oil
  • 180 g Arborio rice
  • 160 g dry white wine
  • 1 pinch ground black pepper, to taste
  • 2 - 3 tsp butter, to serve (optional)

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2715.2 kJ / 649 kcal
Białko
15.8 g
Węglowodany
80.1 g
Tłuszcz
23 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
5.1 g
Sód
295.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy