Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 200 g green asparagus (approx. 1 bunch)
- 2 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 440 g water
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil
- 180 g Arborio rice
- 160 g dry white wine
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- 2 - 3 tsp butter, to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2715.2 kJ / 649 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 80.1 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 295.4 mg
Alternatywne przepisy
Milanese risotto
25min
White fish and lemon risotto
30min
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Pasta e fagioli (Pasta and beans)
40min
Cannelloni with artichoke filling and tomato sauce
1h 35min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min
Risotto verde
45min
Mushroom risotto
30min
Ratatouille
40min
Beetroot soup with herb dumplings
1 Std. 10 Min
Beetroot risotto
35min
Roasted pumpkin and quinoa risotto
40min