Salmon and fennel risotto

Salmon and fennel risotto

4.4 110 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • Parmesan cheese crust removed and cut into pieces (3 cm)
    40 g
  • lemon zest only, no white pith
    ½
  • eschalots
    50 g
  • garlic clove
    1
  • fennel bulb cut into halves
    150 g
  • olive oil
    20 g
  • Arborio rice
    320 g
  • white wine
    100 g
  • water
    700 g
  • Vegetable stock paste (see Tips)
    1 tbsp
  • ground black pepper
    1 tsp
  • fresh boneless, skinless salmon fillets (approx. 150 g each), cut into pieces (approx. 3 cm)
    3
  • unsalted butter cut into pieces
    20 g
  • fennel fronds for garnishing
    1 sprig

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 652 kcal / 2738.3 kJ
Białko 33.7 g
Tłuszcz 27.6 g
Węglowodany 65.6 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Sód 424.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...