Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Parmesan cheese, crust removed and cut into pieces (3 cm)
- ½ lemon, zest only, no white pith
- 50 g eschalots
- 1 garlic clove
- 150 g fennel bulb, cut into halves
- 20 g olive oil
- 320 g Arborio rice
- 100 g white wine
- 700 g water
- 1 tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 tsp ground black pepper
- 3 fresh boneless, skinless salmon fillets (approx. 150 g each), cut into pieces (approx. 3 cm)
- 20 g unsalted butter, cut into pieces
- 1 sprig fennel fronds, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2738.3 kJ / 652 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 65.6 g
- Tłuszcz
- 27.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 424.1 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with zucchini and prawns
1h 15min
Linguine with salmon and herbs
25 分钟
Risotto verde
45 分钟
Chicken cacciatore
50 min
Brie, speck and walnut risotto
25 分钟
Prawn and saffron risotto
30 min
Flaky salmon pie with herb dressing
40 分钟
Seafood and corn chowder
40 分钟
Chicken corn chowder with broccoli terrines
1h 25 min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35 分钟
Risoni with salmon and spinach
25 分钟
White fish and lemon risotto
30 min