Risotto with lemon, thyme and feta

Risotto with lemon, thyme and feta

4.1 66 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • lemon zest only, no white pith
    ½
  • leeks white part only, cut into pieces (3-4 cm)
    100 g
  • garlic cloves
    2
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • salted butter
    20 g
  • Arborio rice
    320 g
  • dry white wine
    50 g
  • water
    750 g
  • Chicken stock paste (see Tips)
    2 tsp
  • Danish feta cut into cubes (1 cm)
    150 g
  • ground white pepper plus extra to taste
    2 pinches
  • fresh thyme leaves only
    1 - 2 sprigs
  • salt to taste

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 478 kcal / 2008.3 kJ
Białko 11.8 g
Tłuszcz 17.3 g
Węglowodany 65.2 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 851.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...