Cheesy roasted vegetable muffins

Brak ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 pieces

Składniki

  • cheddar cheese cut into pieces (2 cm)
    120 g
  • zucchini cut into pieces (4 cm)
    100 g
  • salted butter cut into pieces (2cm), room temperature
    125 g
  • milk
    125 g
  • natural yoghurt
    180 g
  • egg
    1
  • self-raising flour
    300 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground paprika
    1 tsp
  • dried parsley
    1 tsp
  • dried chilli flakes optional
    ½ tsp
  • fresh baby spinach
    60 g
  • mixed vegetables roasted (leftovers eg pumpkin, onion, capsicum, potato, zucchini) cut into pieces (2-4 cm)
    200 g
  • feta cheese coarsely crumbled
    60 g
  • cherry tomatoes (opcjonalnie) cut in halves, to garnish
    12
  • butter to serve

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Sód 1226.2 mg
Białko 15.8 g
Kalorie 2105.6 kJ / 503.3 kcal
Tłuszcz 29.2 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 17.6 g
Węglowodany 44.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...