Wersje kompatybilne
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach patties
- olive oil, for greasing
- 90 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 1 - 2 pieces lemon zest (5 x 2 cm), no white pith (optional)
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 250 g ricotta, drained
- 1 pinch sea salt
- ¼ tsp ground nutmeg, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- 90 g plain flour
Tomato sauce
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3211 kJ / 767.5 kcal
- Białko
- 43.2 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 964.2 mg
Alternatywne przepisy
Eggplant involtini with risotto
1 Std. 55 Min
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 min
Yoghurt soup with chickpeas and garlic chilli oil
50min
Broccoli soup with sage oil
30min
Ricotta patties with chilli lime corn
1h 20 min
Asparagus risotto
40 min
Cauliflower soup with bacon dust
35min
Pear and blue cheese risotto
30min
Classic Flammkuchen
1h
Polenta
25min
Zucchini soup
25min
Risotto with lemon, thyme and feta
30min