Wersje kompatybilne
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spinach patties
- olive oil, for greasing
- 90 g Parmesan cheese, cut into cubes (3 cm)
- 1 - 2 pieces lemon zest (5 x 2 cm), no white pith (optional)
- 200 g fresh baby spinach leaves
- 250 g ricotta, drained
- 1 pinch sea salt
- ¼ tsp ground nutmeg, to taste
- ¼ tsp ground black pepper
- 1 egg
- 90 g plain flour
Tomato sauce
- 1 brown onion, cut into quarters
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 400 g canned chopped tomatoes
- 1 tsp dried oregano
- 1 tsp Vegetable stock paste (see Tips)
- 1 pinch sea salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3211 kJ / 767.5 kcal
- Białko
- 43.2 g
- Węglowodany
- 58.3 g
- Tłuszcz
- 41.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.1 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 964.2 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin tart
2 godz. 15 min
Eggplant involtini with risotto
1 Std. 55 Min
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Mushroom ragu with polenta toast
1h 40min
Courgette strudel
1 Std. 20 Min
Polenta
25min
Polenta zucchini slice
2 Std. 10 Min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min
Mushroom-stuffed mushrooms
50min
Mashed pea and corn slice
40 min
Carrot gnocchi with zucchini cream
1 Std. 15 Min
Zucchini soup
25min