Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g eggplant, cut into thin long slices (approx. 3 mm)
- extra virgin olive oil spray
Filling
- 130 g cauliflower, broken into florets
- 100 g carrot, cut into pieces
- 40 g eschalot, cut into halves
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 stalk celery, cut into pieces
- 10 g extra virgin olive oil
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 10 g tomato paste
- 1 tbsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 1 tsp ground sweet paprika
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
Sauce
- 1 garlic clove
- 10 g extra virgin olive oil
- 400 g canned tomatoes
- 1 tbsp dried oregano
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 200 g ricotta (see Tips)
- 150 g bocconcini, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1326.1 kJ / 315.7 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 593.9 mg
Alternatywne przepisy
Eggplant involtini with risotto
1j 55 menit
Ricotta, mint and zucchini lasagne
2h
Ancho chilli and black bean stew
40min
Middle Eastern planked salmon
1h 40min
Brussels sprouts pasta with hazelnut dressing
30min
Eggplant rotolo
1h 40min
Mediterranean capsicums
2h
Melanzane parmigiana
2h 5min
Zucchini lasagne
1h 30min
Slow-cooked eggplant pasta sauce
5h 40min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Carrot gnocchi with zucchini cream
1h 15 min