Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g eggplant, cut into thin long slices (approx. 3 mm)
- extra virgin olive oil spray
Filling
- 130 g cauliflower, broken into florets
- 100 g carrot, cut into pieces
- 40 g eschalot, cut into halves
- 1 garlic clove
- 3 - 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 stalk celery, cut into pieces
- 10 g extra virgin olive oil
- 60 g fresh baby spinach leaves
- 10 g tomato paste
- 1 tbsp Worcestershire sauce (see Tips)
- 1 tsp ground sweet paprika
- 1 pinch ground cinnamon
- 1 - 2 pinches salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
Sauce
- 1 garlic clove
- 10 g extra virgin olive oil
- 400 g canned tomatoes
- 1 tbsp dried oregano
- ¼ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 200 g ricotta (see Tips)
- 150 g bocconcini, sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1326.1 kJ / 315.7 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 13.8 g
- Tłuszcz
- 20.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 8.5 g
- Sód
- 593.9 mg
Alternatywne przepisy
Gwinganna polenta with vegetables
1h 10min
Melanzane parmigiana
2h 5 min
Polenta with mediterranean vegetables
1小时 35 分钟
Spinach dumplings with tomato ragout
1h
Hazelnut and herb stuffed cauliflower
55min
Lentil moussaka
3小时 30 分钟
Steamed eggplant and ricotta lasagne
1 godz. 25 min
Cheesy polenta with vegetable ragù
1h 20min
Chickpea ratatouille (gut health)
1h
Spinach and artichoke penne
1小时 5 分钟
Roasted vegetables with horseradish cream
40min
Zucchini lasagne
1h 30min