Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Miso marinade
- 20 g peanut oil
- 1 tsp dried chilli flakes
- 1 tsp miso paste
- 20 g fish sauce
- 2 sirloin steaks (approx. 400-500 g total - see Tips)
Peanut dressing
- 1 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 fresh red chilli, trimmed and cut into halves
- 50 g peanut butter
- 20 g soy sauce
- 50 g rice wine vinegar
- 20 g caster sugar
Salad
- 500 g boiling water
- 200 g frozen edamame beans (see Tips)
- 2 carrots, cut into matchsticks
- 1 red capsicum, cut into thin strips (5 mm)
- 1 cucumber, cut into ribbons
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices
- 3 sprigs fresh mint, leaves only
- 3 sprigs fresh coriander, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1802.5 kJ / 429.2 kcal
- Białko
- 39.3 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 8.2 g
- Sód
- 983.9 mg
Alternatywne przepisy
Red pesto chicken salad
35min
Asian nachos
40min
Asian chicken noodle salad
45min
Hoisin pork bowl
30min
Thai beef salad
1 godz. 15 min
Thai chicken wraps
40min
Jalapeño and lime chicken burger with corn smash
1 godz. 15 min
Thai beef salad
1h 20min
Asian beef salad with peanut dressing (MEATER+®)
30min
Teriyaki salmon bowl
1 godz. 15 min
Warm satay chicken salad
55 min
Orange sesame chicken with broccoli and noodles
45min