Sunday lamb roast (MEATER®)

Sunday lamb roast (MEATER®)

5.0 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
4 portions

Składniki

  • anchovy fillet
    6
  • fresh rosemary leaves only
    1 sprig
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    4 sprigs
  • pickled capers rinsed
    1 tbsp
  • pitted green olives
    40 g
  • garlic cloves
    3
  • lemon juice
    20 g
  • olive oil plus extra for drizzling
    20 g
  • wholegrain mustard
    2 tsp
  • ground black pepper plus extra to season
    ½ tsp
  • lemon myrtle (optional)
    ½ tsp
  • lamb shoulder deboned (see Tips)
    1500 - 1800 g
  • pine nuts for sprinkling (optional)
  • white wine
    100 g
  • carrots cut into slices
    2
  • brown onions cut into wedges
    2
  • salt to season

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 854 mg
Białko 78.3 g
Kalorie 4766.9 kJ / 1135 kcal
Tłuszcz 84.6 g
Błonnik 6.2 g
Tłuszcz nasycony 31.9 g
Węglowodany 10.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...