Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 anchovy fillets
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 4 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 1 tbsp pickled capers, rinsed
- 40 g pitted green olives
- 3 garlic cloves
- 20 g lemon juice
- 20 g olive oil, plus extra for drizzling
- 2 tsp wholegrain mustard
- ½ tsp ground black pepper, plus extra to season
- ½ tsp lemon myrtle (optional)
- 1500 - 1800 g lamb shoulder, deboned (see Tips)
- pine nuts, for sprinkling (optional)
- 100 g white wine
- 2 carrots, cut into slices
- 2 brown onions, cut into wedges
- salt, to season
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4766.9 kJ / 1135 kcal
- Białko
- 78.3 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 84.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 31.9 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 854 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parmesan-crusted lamb cutlets, creamed spinach and smashed spuds
1h 15min
Classic beef burgers (MEATER+®)
1h
Beef and pepper ragu
2h 15 min
Meatballs in tomato sauce (TM6)
3h 40min
Beef and beer pie
1 Std. 40 Min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1h 5min
Classic beef burgers
1h
Spiced lamb roast
29 Std. 50 Min
Guinness beef pies
2h 15 min
Flank steak with horseradish cream sauce
4 godz. 20 min
Quick massaman beef curry
40min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50min