Urządzenia i Akcesoria
Lamb tikka with spicy eggplant
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions
Składniki
Lamb tikka
-
garlic cloves2
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
natural yoghurt200 g
-
paprika1 tsp
-
garam masala2 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
salt1 tsp
-
lamb rump steak trimmed (approx. 2 cm thickness)600 g
Spicy eggplant
-
garlic cloves2
-
fresh bird's eye chilli trimmed1
-
brown onion cut into eighths, segments separated150 g
-
olive oil50 g
-
mustard seeds1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
eggplant trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)300 - 350 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
salt1 tsp
-
Lebanese cucumber peeled, deseeded and cut into slices½
-
natural yoghurt to serve
-
fresh mint leaves, for garnishing
-
roti warmed, to serve (optional)4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1401 mg
Białko
43.4 g
Kalorie
2281.5 kJ /
543.3 kcal
Tłuszcz
25.5 g
Błonnik
9.3 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
30.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Bhuna gosht
1u. 20min
Lamb korma
4u.
Sri Lankan red beef curry
1u. 40min
Murgh makhani (Butter chicken)
1u. 15min
Beef madras
1u. 30min
Chicken in yoghurt
30min
Rogan josh
1u. 35min
Thai red pork curry
35min
Kuruma iraichchi with coconut roti
1u. 40min
Asian beef salad with peanut dressing
30min
Prawn and chicken laksa
40min
Thai red chicken curry
30min