Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g ghee (see Tips)
- 1 brown onion, cut into halves
- 2 dried chillies (Kashmiri chillies or long red chillies)
- 2 tsp ginger paste (see Tips)
- 1 tsp garlic paste (see Tips)
- 16 fresh curry leaves
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp black mustard seeds
- ¼ tsp ground turmeric
- 80 g cherry tomatoes
- 80 g frozen green peas
- 1 ¼ tsp salt
- 150 g semolina
- 450 g boiling water
- 15 - 20 roasted unsalted cashew nuts, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 839.8 kJ / 199.8 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 20.4 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 493.5 mg
Alternatywne przepisy
Lemon rasam
40min
Sambhar
1h 30min
Besan ki burfi
5h 5min
Fresh coconut chutney
10min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Rogani kumbh
45 min
Chilli paneer
30 min
Amritsari dal
26 godz.
Potato karakari
50min
Dosa with spiced potato filling
17 Std. 40 Min
Baingan ka bharta
1 godz. 20 min
Carrot halwa
1h 5 min