Urządzenia i Akcesoria
Savoury semolina
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
6 portions
Składniki
-
ghee (see Tips)60 g
-
brown onion cut into halves1
-
dried chillies (Kashmiri chillies or long red chillies)2
-
ginger paste (see Tips)2 tsp
-
garlic paste (see Tips)1 tsp
-
fresh curry leaves16
-
cumin seeds½ tsp
-
black mustard seeds1 tsp
-
ground turmeric¼ tsp
-
cherry tomatoes80 g
-
frozen green peas80 g
-
salt1 ¼ tsp
-
semolina150 g
-
boiling water450 g
-
roasted unsalted cashew nuts for garnishing15 - 20
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portions
Sód
493.5 mg
Białko
4.7 g
Kalorie
839.8 kJ /
199.8 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
20.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sambhar
1 godz. 30 min
Gobi masala
30 min
Rajma (kidney bean curry)
45 min
Rogani kumbh
45 min
Avial (vegetables in yoghurt)
30 min
Tarka dal
30 min
Lentil curry (dahl)
30 min
Shrikhand (flavoured hung yoghurt)
12 godz. 15 min
Potato karakari
50 min
Lemon rasam
40 min
Dosa with spiced potato filling
17 godz. 40 min
Chhole (chickpea curry)
35 min