![Brioche sans gluten Brioche sans gluten](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CED966B8-961F-4AAD-BF61-649BE2F6F8ED/Derivates/4F4E6B7C-EB05-4D50-B55D-A44EAA139BB9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de lait
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 200 g de farine de châtaigne
- 150 g de farine de maïs
- 150 g de farine de riz
- 5 g de gomme de guar
- 5 œufs
- 120 g de beurre, en morceaux
- 1 pincée de sel
- 60 g de sucre en poudre
- 20 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1805 kJ / 432 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 54.9 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
Alternatywne przepisy
Madeleines sans gluten
1 Std.
Pain sans gluten pois chiches et graines
3h 15min
Pâte sablée sans gluten
5min
Pâte brisée sans gluten
5min
Pain de mie sans gluten
1h 40min
Brioche sans gluten
2h 15min
Pain sans gluten aux fruits secs
2h 15min
Pain sans gluten au riz et sarrasin
2h 30min
Pain sans gluten riz et soja
3h 15min
Cookies sans gluten aux noisettes
35 Min
Pain sans gluten à la châtaigne
2h 30min
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1ωρ. 10 λεπτ.