![Choux à la mousse de petits pois Choux à la mousse de petits pois](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AB52A524-C6F1-4E71-81E5-1721517D8454/Derivates/C4F8EB15-1603-43AD-8477-163F3BAF6C58.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse de petits pois
- 300 g d'eau
- 10 feuilles de menthe fraîche
- 300 g de petits pois frais, écossés
- 2 g d'agar-agar (1 c. à café bombée ou 1 sachet)
- 100 g de crème liquide, 30% m.g. min.
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
Les choux
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre doux
- 2 pincées de sel
- 120 g de farine de blé
-
3
gros œufs (63-73 g)
lub 4 œufs de petite taille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1289 kJ / 312 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dariole de saumon fumé aux épinards frais
2 Std. 15 Min
Croustillant chocolat-framboise
16 godz.
Mousse de chèvre en habit de poireau
2h 50min
Cheesecake poireau et saumon fumé
5 Std. 50 Min
Bouchée croquante à l'abricot
24h 55min
Bouchées de pannacotta de tomates sur biscuits au chorizo
4sa 45 dk
Eclairs aux petits pois et fromage frais
1 Std. 30 Min
Amuse bouche : cromesquis de carotte
1h
Verrines estivales
12 godz.
Cheesecake tomate-chèvre
4 Std. 30 Min
Pannacotta à la menthe compotée d'abricots
4sa 45 dk
Bavarois d'asperge
15 min