Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 220 g de sucre en poudre
- 180 g d'amandes décortiquées
- 100 g d'abricots secs dénoyautés
- 2 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de miel
- 100 g de noix variées, émondées (par ex. pistaches, amandes et noisettes)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 515 kJ / 123 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Galette des rois à la crème d'amande
1 Std. 15 Min
Nonnettes à l'orange
1h 40min
Pain de Gênes
1h
Fridge cake de Noël
3h 15min
Milla de potiron
1h 10min
Cannelloni de crêpe à l'orange
45 min
Cantucci
1 Std. 15 Min
Cheesecake polonais
1h 30min
Roulé de pain
1 Std. 15 Min
Gratin d'abricots façon frangipane
55min
Ginger nuts
1h
Pain aux fruits secs et épices de Noël
1h