Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g migdałów, ze skórką
- woda, wrząca, do namoczenia migdałów
- 600 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 807.5 kJ / 193 kcal
- Białko
- 7.1 g
- Węglowodany
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 16.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 4.2 g
- Sód
- 4.3 mg
Alternatywne przepisy
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 Min
Obieranie buraków (z osłoną noża miksującego 2.0)
10 min
Napój kokosowy
10 min
Napój z orzechów nerkowca
10 min
Napój migdałowy z daktylami
1h 20 min
Napój owsiany
1h 10min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Obieranie czosnku (z osłoną noża miksującego 2.0)
5 min
Chipsy z krojonych warzyw (TM6)
1h 45min
Przyprawa do piernika
5 min
Masło klarowane
15min
Jogurt grecki
12 godz. 15 min