Urządzenia i Akcesoria
Baranek wielkanocny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 porcji
Składniki
-
220 g mleka
-
100 g cukru
-
100 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
-
30 g drożdży świeżych pokruszonych
-
500 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
2 jajka (1 jajko, roztrzepane, do posmarowania baranka)
-
½ łyżeczki soli
-
2 rodzynki do zrobienia oczu
-
2 łyżki migdałów, w słupkach do posypania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
156.6 mg
Białko
10.4 g
Kalorie
1813.4 kJ /
433.1 kcal
Tłuszcz
15.9 g
Błonnik
2.3 g
Tłuszcz nasycony
8.6 g
Węglowodany
63.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Wielkanocne gniazdka czekoladowe
1 godz. 30 min
Brioszki prosiaczki
2 godz.
Włoskie chlebki wielkanocne (Pane di Pasqua)
2 godz. 45 min
Ciasteczka twarogowe zajączki
1 godz. 10 min
Drożdżowy koszyczek wielkanocny
2 godz. 10 min
Chleb-pająk
2 godz. 55 min
Bułeczki wielkanocne zajączki
1 godz. 50 min
Czekoladowa gąsienica
3 godz. 15 min
Tort z niespodzianką
12 godz.
Chlebek-choinka do odrywania
2 godz. 10 min
Domek z piernika
5 godz. 30 min
Hot dogi pieski
40 min