Urządzenia i Akcesoria
Torcik truskawkowo-serowy na zimno
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 porcji
Składniki
Spód biszkoptowy
-
3 jajka
-
75 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
60 g mąki pszennej
-
25 g skrobi ziemniaczanej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
Galaretka
-
350 g wody
-
1 opakowanie galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)
Masa truskawkowo-sernikowa
-
100 g wody gorącej, do rozpuszczenia żelatyny
-
25 g żelatyny w proszku
-
250 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej
-
500 g serka homogenizowanego, waniliowego w temp. pokojowej
-
200 g jogurtu naturalnego w temp. pokojowej
-
50 - 80 g cukru pudru
-
300 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
liście mięty, świeże (opcjonalnie) do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
174.2 mg
Białko
9.2 g
Kalorie
886.2 kJ /
211.8 kcal
Tłuszcz
5.3 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
33.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto Snikers
26 Std.
Ciasto z truskawkami, kremem budyniowym i galaretką (TM5)
8 Std. 30 Min
Tort biszkoptowy z masą z mascarpone
2 Std. 55 Min
Ciasto z truskawkami
8 Std. 30 Min
Torcik z bezą i truskawkami
2 Std.
Ciasto z pianką truskawkową
6 Std. 25 Min
Kanadyjskie ciasto owocowe
1 Std. 30 Min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 Std.
Ciasto migdałowe
1 Std. 15 Min
Czekoladowe kąski z orzechami
1 Std.
Ciasto brzoskwiniowe Bellini
28 Std. 20 Min
Biszkopt
1 Std. 50 Min