
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód biszkoptowy
- 3 jajka
- 75 g cukru
-
1
łyżeczkę cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 60 g mąki pszennej
- 25 g skrobi ziemniaczanej
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
Galaretka
- 350 g wody
- 1 opakowanie galaretki truskawkowej, w proszku, słodzonej (ok. 70 g)
Masa truskawkowo-sernikowa
- 100 g wody gorącej, do rozpuszczenia żelatyny
- 25 g żelatyny w proszku
- 250 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki, w temp. pokojowej
- 500 g serka homogenizowanego, waniliowego w temp. pokojowej
- 200 g jogurtu naturalnego w temp. pokojowej
- 50 - 80 g cukru pudru
- 300 g truskawek, świeżych przekrojonych na pół, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- liście mięty, świeże do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 211.8 kcal / 886.2 kJ
- Białko
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Sód
- 174.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8 godz.
Sernikobrownie z malinami
6 godz. 40 min
Sernik truskawkowy na zimno
8 godz. 30 min
Sernik tiramisu
12 godz. 15 min
Sernik straciatella z malinami (Charlotte Russe)
3 godz.
Ciasto na zimno z białą czekoladą
9 godz. 5 min
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Ciasto z truskawkami
8 godz. 30 min
Sernik bananowy
7 godz. 55 min
Ciasto z pianką truskawkową
6 godz. 25 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.