
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mleka
- 6 jajek
- 100 - 200 g cukru
-
90
g skrobi ziemniaczanej
lub 90 g skrobi kukurydzianej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 231 kcal / 969 kJ
- Białko
- 8 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 34 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 98 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 min
Sos soubise
30 min
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Budyń bez laktozy
20 min
Pudding ryżowy
55 min
Płynny budyń – 1200 ml
15 min
Płynny budyń – 650 ml
15 min
Gęsty budyń – 600 g
15 min
Krem budyniowy (crème pâtissiére)
15 min
Karmelowy budyń
1 godz.
Budyń czekoladowy
10 min
Kisiel cytrynowy
10 min