Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g mleka
- 40 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 600 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 2 łyżeczki soli
- 800 g wody
- 40 g sody oczyszczonej
- sól gruboziarnista, do posypania
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 967 kJ / 231 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bajgle z makiem
1 Std. 25 Min
Drożdżówki-serca z dżemem
2h 10 min
Rogale śniadaniowe
2h 10 min
Obwarzanki wałeckie
3h
Szafranowe bułeczki lussekatter
2h 10 min
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Chleb pszenny tostowy
3h
Grissini - paluchy chlebowe
3h
Bułeczki "Stokrotka"
1hod. 5min
Zakręcone bułeczki piknikowe
50 Min
Amerykańskie pączki "donuts"
2 Std. 45 Min
Francuska bagietka
3 Std. 50 Min