Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 85 g de arroz de grano largo
- 700 g de agua
- 2 pizcas de comino en polvo
-
3
pizcas de polvo de chile chipotle
lub 3 pizca de paprika - ½ cdita de sal
- 100 g de elote desgranado, escurrido
- ½ cdita de comino en polvo
- 2 - 3 gota de salsa Tabasco (opcjonalnie)
- 4 tortillas
- 180 g de aguacate
- 250 g de frijoles negros cocidos
- 40 g de cebolla morada, en rebanadas
- 4 cditas de jugo de limón recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1761.4 kJ / 421 kcal
- Białko
- 15.1 g
- Węglowodany
- 67.7 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 12.6 g
- Sód
- 694.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta cremosa con calabacitas
45min
Pink bowl de frutos rojos
15min
Ensalada César con kale, arúgula y salmón
45min
Ensalada de betabel, pera y queso azul
1h
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30min
Ensalada de garbanzos y cuscús
30min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40min
Pan de jalá vegano
2h 30min
Lasaña de calabacita y jitomate
4h 10min
Cocina en niveles: arroz, tofu y brócoli - Demo - presentadores
30min
Ensalada César vegana
10min
Jugo betabel dulce
10min